Mieze Schindler mansikka

Mieze Schindler on saksalainen mansikkalajike, joka on tunnettu erityisesti voimakkaasta ja makeasta maustaan sekä korkeasta aromipitoisuudestaan. Lajike kehitettiin vuonna 1936 Friedrich Schillerin yliopistossa Jenaissa risteyttämällä kaksi muuta lajiketta.

Mieze Schindler -mansikka on keskikokoinen ja pyöreä, ja sen pinta on hieman ryppyinen. Marjan väri on tummanpunainen ja sen liha on kiinteä ja mehukas. Lajike kypsyy kesän lopulla, ja sen sadonkorjuu kestää noin kaksi viikkoa. Mieze Schindler -mansikat ovat herkullisia syötäväksi tuoreina tai käytettäväksi esimerkiksi hillojen ja mehujen valmistuksessa.

Mieze Schindler
Mieze Schindler

Mieze Schindler -lajike on saanut nimensä saksalaisen Hans Schindlerin vaimon mukaan, joka auttoi kehittämään lajiketta. Se on erityisesti suosittu Keski-Euroopassa, mutta sitä viljellään myös muualla maailmassa. Mieze Schindler -mansikkalajiketta on myös käytetty jalostamisessa, jossa sen voimakasta makua ja aromia on yritetty siirtää muihin lajikkeisiin.