Espanjalaiset mansikat

Espanjalaiset mansikat ovat peräisin Espanjasta ja ne ovat yksi suurimmista ulkomaisista mansikkalajikkeista, joita Suomeen tuodaan. Näitä mansikoita tuodaan Suomeen talvella, jolloin kotimaisia mansikoita ei ole saatavilla. Espanjalaiset mansikat ovat suurikokoisia ja kirkkaanpunaisia, mutta niiden maku ei yleensä ole yhtä makea ja maukas kuin kotimaisilla mansikoilla.

Espanjalaisia mansikoita kasvatetaan usein kasvihuoneissa, jotta ne voivat kypsyä tasaisesti ja varmistaa riittävän sadon. Niitä voidaan myös kasvattaa avomaalla, mutta tämä ei ole yhtä yleistä. Espanjassa mansikoita viljellään suurissa määrin erityisesti Andalusian alueella, joka on tunnettu hedelmällisistä maaperistään ja sopivasta ilmastostaan.

Espanjalaiset mansikat ovat yleisesti saatavilla suomalaisissa ruokakaupoissa talvella, mutta ne herättävät myös kritiikkiä ympäristön kannalta. Niiden tuonti Suomeen pitkien matkojen takaa aiheuttaa hiilidioksidipäästöjä, eikä niiden tuotanto aina täytä ympäristönormeja. Tästä syystä monet suosittelevatkin suosimaan kotimaisia mansikoita, kun niitä on saatavilla, ja käyttämään ulkomaisia mansikoita vain poikkeustapauksissa.