Mansikoiden maaginen maku – Kesän makea herkku ja ihastuttava resepti

Kun aurinko alkaa lämmittää ja luonto heräilee eloon, tiedämme että kesä ja mansikkasesonki ovat saapumassa. Mansikka on monessa maassa kesän odotetuin herkku – ja syystä. Tämä punainen, mehevä ja makea marja ei ole ainoastaan herkullinen, vaan myös monikäyttöinen ja täynnä vitamiineja. Mansikka on C-vitamiinipommi, jossa on myös runsaasti kuitua sekä muita elimistölle hyödyllisiä yhdisteitä.

Mansikka – Kesän kruunu

Mansikan voi nauttia monella tapaa. Se toimii erinomaisesti niin sellaisenaan, jälkiruuissa, leivonnaisissa kuin suolaisissa salaateissakin. Yksi suosituimmista tavoista herkutella mansikoilla on valmistaa niistä raikas mansikkakakku. Mansikoiden makeus yhdistettynä vaaleaan, kosteaan kakkuun ja vaniljan aromiin on vertaansa vailla. Mansikkakakku sopii täydellisesti kesäjuhliin, piknikeille tai vaikkapa pihajuhlien makeaksi päätökseksi.

Mansikat ovat myös osa suomalaista kulttuuriperintöä. Kesäisin toreilla ja kaupoissa näkee usein mansikoiden punaista hehkua, ja moni suomalainen odottaa innolla mahdollisuutta päästä poimimaan mansikoita suoraan pellolta. Itse poimitut mansikat maistuvat aina hiukan makeammilta, kun työn hedelmät palkitaan suoraan suuhun päätyvillä marjoilla.

Raikas ja helppo mansikka-avokadosalsa

Mansikoista voi valmistaa perinteisten reseptien lisäksi myös innovatiivisia herkkuja. Tässä yksi raikas ja helppo mansikkaresepti kesään – mansikka-avokadosalsa. Tämä herkullinen salsa sopii mainiosti grilliruoan, nachojen tai vaikkapa uunilohta lisukkeena.

Ainekset:

  • 2 kypsää avokadoa
  • 250 g mansikoita
  • 1 pieni punasipuli
  • 1 limetin mehu
  • Tuoretta korianteria
  • Suolaa ja mustapippuria myllystä

Ohjeet:

  1. Kuutioi avokadot ja mansikat pieniksi paloiksi.
  2. Hienonna punasipuli ja korianteri.
  3. Purista limetin mehu ja sekoita kaikki ainekset kulhossa.
  4. Mausta suolalla ja pippurilla makusi mukaan.
  5. Anna maustua hetki jääkaapissa.
  6. Tarjoile ja nauti!

Mansikka-avokadosalsan makeus ja avokadon pehmeys luovat vastustamattoman yhdistelmän, kun taas korianteri ja limetin kirpeys tuovat makuun miellyttävää raikkautta. Salsa on nopea valmistaa, ja sen vihreä-punainen värimaailma ihastuttaa myös silmää.

Yhteenveto

Mansikat tarjoavat loputtomasti mahdollisuuksia herkutteluun. Ne kruunaavat kesäisen ruokapöydän ja tuovat iloa arkeen. Kokeile rohkeasti uusia mansikkareseptejä tai nauti mansikoita sellaisenaan. Mansikka-avokadosalsan valmistat käden käänteessä, ja se sopii monenlaisiin ruokiin tuomaan makua ja värikkyyttä. Anna kesän maistua mansikoiden makeudella.